Αγαπητοί φίλοι της Άρσης Βαρών θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τον νεαρό Πάρη και να σας παρουσιάσουμε τις ζωγραφιές τους, που παρόλο τι άλλο έχουν να κάνουν με την Άρση Βαρών.

Ο Παρης έκανε τα πρώτα του βήματα στην ζωγραφική από την ηλικία των 2 χρόνων και μόλις στην ηλικία των 5, διεξήχθει η πρώτη του ατομική εκθέση υπό την αιγίδα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mensa Cyprus όπου πωλήθηκαν έργα του. Όλες οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των έργων του δωρήθηκαν στο Παγκύπριο σύνδεσμο «Ένα όνειρο μια ευχή» για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Από μικρός ζωγράφιζε ατελειωτες ώρες και οι γονείς του ήταν σίγουροι ότι η ζωγραφική θα είναι πάντα η μεγάλη του αγάπη αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για την Άρση Βαρών.

Η αγάπη του για την Άρση Βαρών άρχισε όταν κέρδισε, σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικης, ένα δώροκουπόνι από κατάστημα παιχνιδιών και βιβλίων. Χωρις να ξέρει τι να διαλέξει μετροφυλλισε ένα βιβλίο Guinness World Records και η μάτια του έπεσε στους πιο δυνατούς Αρσιβαρίστες του κόσμου, από εκείνη τη στιγμή μιλάει όλη μέρα για την Άρση Βαρών, ζωγραφιζει για την Άρση Βαρών και θαυμάζει τους αθλητές της Άρσης Βαρών.

Πλέον ο Πάρης έχει κάνει στροφή στη ζωή του και θέλει να γίνει επαγγελματίας αρσιβαρίστας όταν μεγαλώσει. Αν και μικρος αντιλαμβάνεται ότι χρειαζεται πολύ μεράκι, θυσία και τρομερή πειθαρχία για να πετύχει στο άθλημα αυτό.

Η μητέρα του μας ανάφερε ότι σαν οικογένεια δεν έχουν σχέση με το άθλημα της Άρσης Βαρών αλλά ο αθλητισμός είναι βαθιά ριζωμένος στον Παρη γιατί ο παππούς του υπήρξε στον καιρό του πρωταθλητής στο δέκαθλο και του εχει διηγηθεί χιλιάδες φορές τα επιτεύγματα του. Επίσης ο πατέρας του είναι ποδοσφαιρόφιλος και γενικότερα λατρης του αθλητισμού.

Ο Παρης κάθημερινα γυμνάζεται παρέα με τον πατέρα του πάντα υπό την επίβλεψη του μικρότερου αδελφου του, που πάντα προσπαθει να διακόψει  τη γυμναστική με σκανδαλιες. Έβαλε στόχο να τρεφετε σωστά για να μπορέσει να πραγματοποίησει το όνειρο του και να γίνει επαγγελματίας αρσιβαρίστας.

Στο σπίτι έχει μια αυτοσχέδια μπάρα με «βαράκια» καμωμένα με στρογγυλά κομμάτια από χαρτόνι. Μας ζητούσε συνέχεια πραγματικη μπάρα με βαρακια αλλά ευτυχώς μετά από πολλές συζητησεις και επεξηγήσεις συμφωνησε στο ότι πρέπει να μεγαλώσει ακόμη λίγο.

Ως Άρση Βαρών θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πάρη και την Οικογενειά του για την αγάπη που δείχνει στο αθλημά μας, σημαίνουν πολλά για την Ομοσπονδίας μας.

Ζωγραφιές του νεαρού Πάρη